Hor Braca Baruh

         Beogradska smotra horova

 Sa malim pomeranjem termina održavanja, smotra horova kao i uvek do sada organizovana je u Domu vojske. Sada renoviranoj, prijatnoj sali.

Tradicionalno trajala je dva dana. U sredu, 10. juna, drugog dana, nastupio je Hor Braća Baruh. Aplauz je pokazao da smo bili najbolji, a posebnost programa pobrala je sve pohvale. Šarmantni dirigent Đorđe, nasmijani, elegantni Hor, odlično vokalno izvođenje plene publiku kad god i gde god da se Baruh pojavi. Tajna je samo jedna - puno rada i ljubavi prema muzici. Tada se sve prepreke savladavaju, a dirigent može istovremeno biti na dva mesta !!! U Operi na radnom mestu i sa svojim Baruhom !! gde istovremeno diriguje, peva solo, ... Tehnički teško izvodljivo, osim ako zgrade nisu blizu i ako ne trčite dobro. Ali i predstava u Operi i Baruhov nastup bili su odlični i dirigent je bio u traženom trenutku na pravom mestu !

 Marlena W.P. 

Sa Kolarca

Sa promocije CD u Skadarliji

Pod novim rukovodstvom

 

S ponosom Vam mogu reći da je Hor Braća Baruh i njegov neverovatan dirigent Đorđe Stanković osvojio Opatiju i sve učesnike manifestacije Bejahad (24 -31.08.08). Maestro Oskar Danon ispratio je naš koncert aplaudirajući u ritmu, sa velikim osmehom i komentarom „ oduševljen sam“. Publika je naš koncert primila sa ovacijama i suzama u očima. Zaista smo priredili čudesan nastup, obojen emocijama i divnom muzikom.

Srdačan pozdrav,

Marlena Weinberger- Pavlović
Predsednica Hora Braća Baruh

 

 

Ђорђе Станковић, диригент

Diplomirao je i magistrirao dirigovanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Darinke Matić-Marović. Stručno se usavršavao kod maestra Angela Šureva i Mladena Jagušta.
2002. godine je učestvovao na Šestom svetskom simpozijumu o horskoj muzici u Mineapolisu (SAD).
2003. godine je bio stipendista Uneska na master klasu za baroknu muziku u Francuskoj.
2003. godine na osnovu biografije i video snimka izabran je za asistenta dirigenta Denisa Kinija na master klasu u New Yorku.
2005. godine je učestvovao na Sedmom svetskom simpozijumu o horskoj muzici u Kjotu (Japan).
U svom dosadašnjem radu beleži saradnju sa brojnim domaćim i stranim ansamblima kao što su: Beogradska filharmonija,Umetnički ansambl vojske SCG „Stanislav Binički“, Mešoviti hor RTS-a, ansambl Pozorišta na Terazijama, Akademski hor „Španac“, Državni akademski simfonijski orkestar Uljanovska (Rusija), Festivalski ansambl u Njujorku. Jedan je od osnivača Zemunskog kamernog orkestra. Od 2003. godine angažovan je u Operi Narodnog pozorišta u Beogradu, kao asistent dirigenta i korepetitor. Na Sceni „Raša Plaović“ tokom tri sezone je dirigovao u adaptaciji opere Don Kihot. Asistent dirigenta bio je na pripremama predstava Na uranku, Evgenije Onjegin, Slepi miš, Bal pod maskama, Toska, Kavalerija rustikana, Đani Skiki. Decembra 2005. godine Kulturno-prosvetna zajednica Srbije dodelila mu je Zlatnu značku za nesebičan doprinos razvoju kulture, pod pokroviteljstvom ministarstva za dijasporu Vlade Republike Srbije.
Februara 2006. godine postavljen je za šefa hora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.
U protekle dve sezone dirigovao je opere Mocart i Salijeri, Don Đovani, Đani Skiki, Italijanka u Alžiru a kao asistent i šef hora pripremio je ansamble za opere Karmen, Nabuko, Aida, Pajaci, Don Paskvale. Tokom sezone 2007/08. u Operi i teatru Madlenianum dirigovao je najpoznatiji svetski mjuzikl „Jadnici“ („Les Miserables“), te je na osnovu ostvarenih rezultata angažovan kao dirigent kuće od januara 2008. godine.