Dragi moji,
ovo napisah odmah po povratku iz Zrenjanina.
Nakon silnih godina kada sam bio ucesnik, ove godine
me zapalo da budem Ser Alex Ferguson, selektor maloj
sarajevskoj ekipi. Jedini mi smo dosli iz "nostalgicne dijaspore"
iz ex Jugoslavije. Puno srece svima i da ovih susreta bude sto vise.
Bobo

Picture_018.jpg (43859 bytes) Picture_025.jpg (34384 bytes) Picture_058.jpg (64406 bytes) Picture_064.jpg (49699 bytes)


BILI SMO NA " MAKABIJADI 2003" U ZRENJANINU

Jevrejska opstina Zrenjanin, mala zajednica iz Srbije i Crne Gore, i ove godine, drugi put za redom organizovali su manifestaciju koja je prema pozivu trebala da okupi srednju ali i najmladju generaciju, a na svu srecu bilo je i uslovno receno, mnogo starijih.

Program "Makabijade 2003", pored obilatog jela / riblja corba i pohovani saran uz krompir salatu / kojim nas je domacin pocastio i solidne kolicine pica, koju smo sami platili, imao je i veoma uspio sportsko rekreativni sadrzaj i obuhvatao je nastup "sportskih ekipa".

Takmicili smo se u veoma atraktivnim disciplinama, kao sto su trcanje na 20 metara s tacnom i casom vode, gadjanje flasa punih vode s daljine od 5 metara, a s iste daljine morali smo, a nismo cesto uspijevali, ubaciti teniske loptice u korpu za otpatke. Od umnih igara, igrali smo i sah.

Imali smo cast i zadovoljstvo ove godine uzivati u nastupu ekipa od 18-60 godina, koje su svojim veselim i nadahnutim igrama odusevili brojnu navijacku ekupu radoznalaca. Pobjedili su, a ko bi drugi, domacini. Mi ostali smo osvojili od drugog do osmog mjesta.

Navijali smo svi za sve, bez lokalpatriotizma. Radi nasih citalaca, ekipa Jevrejske opstine iz Sarajeva, u konkurenciji osam ekipa zauzela je jedno trece mjesto / umna igra - sah /, a u generalnom plasmanu "odlicno" cetvrto mjesto.

Poslijepodne, dok smo mi "matori" malo pricali o nekim tamo danima zajednickog druzenja, djeca su uzivala u svom takmicenju.

Aktivistima Jevrejske opstine Zrenjanin, Lidiji Petrovic i drugima, te jedinom ozbiljnom ucesniku, veoma autoritativnom sudiji Erne [vamu, kao i ostalima mnogo hvala za zaista ugodne trenutke druzenja na ovogodisnjoj Makabijadi. Ulozili su veliki napor, ali siguran sam da nije ostao neprimjecen od svakog ucesnika pojedinacno.

Rastali smo se u ubjedjenju da je jedan dan druzenja malo, te obecavsi jedni drugima novo vidjanje, mozda vec u septembru ili oktobru, neki u Grckoj, neki na Hvaru, a dogodine svi zajedno, ponovo na manifestaciji "Makabijada u Zrenjaninu 2004", na prelijepom izletistu uz Tisu.

Boris Kozemjakin


 

pogledaj ostale makabijade

nazad