Novo izdanje knjige Kratka istorija jevrejskog naroda

Simona Dubnova

procitaj knjigu

 Kratka istorija

Sada već daleke 1962. godine tadašnji Savez jevrejskih opština Jugoslavije objavio je prvi prevod knjige Kratka istorija jevrejskog naroda, jevrejsko-ruskog autora, istoričara i publiciste Simona Dubnova. Knjiga je ubrzo postala osnovno štivo za upoznavanje sa opštom istorijom Jevreja kroz vekove i prostore, te je zbog velikog interesovanja za njom Savez još tri puta objavljivao nova izdanja ove knjige (1982., 1986. i 1988. godine).

Od tada do danas pored ova četiri izdanja, knjigu je 2006. godine, po dogovor sa Savezom, štampao i izdavač Tabernakl iz Sremske Mitrovice. Međutim, tog izdanje iako štampanog u 1.500 primeraka, već duži niz godina nema za kupiti ni u knjižarama, ni kod antikvara.

Zato sa zadovoljstvom možemo reći da se u prodaji pojavilo i novo, šesto izdanje ove vredne i zanimljive knjige, sada od strane izdavača ITV CENTAR PLUS iz Beograda.

Knjiga je priređena prema izdanju iz 1982. godine, sa pratečim pogovorom i tabelama, ali sa novim rešenjem naslovne strane, odnosno korica, te sa dodatkom Pojmovnika najčešće pominjanih reči, na osam strana (203-210) radi lakšeg razumevanja određenih pojmova od strane čitalaca.

Knjiga se može nabaviti u Savezu, kao i kod izdavača.

 Takodje, pogledajte ove korisne knjige

Cadik Danon - "Zbirka pojmova iz Judaizma" // Eugen Verber - "Uvod u jevrejsku veru" 

"Zivotni ciklus - obicaji kod Jevreja"      Milica Mihajlovic i Vojislava Radovanovic

 
    Makabijada HOME page