Szarvas

 

Bili smo u jevrejskom kampu Lauder u Szarvasu u Majdarskoj avgusta 2005 da pogledamo kako se tamo zivi i radi. Evo nekoliko slika umesto izvestaja:

 

Shabat svecanost je pocela pustanjem balona sa zeljama

baloni.jpg (109444 bytes)

 

onda se pevalo i slavilo i molilo u kupoli (naravno levo decaci desno devojcice) - svih 560 kampera zajedno

kupola.jpg (69110 bytes)

za dorucak se niko nije razbudio

dorucak.jpg (76492 bytes)

ali je rucak bio prepun

brucak.jpg (98092 bytes)

cak smo i malu "tucu" uhvatili objektivom

btuca.jpg (138046 bytes)

najveci provod - picence na pumpi?

bpumpa.jpg (58616 bytes)

subota vece - kraj Shabata se igralo i pevalo

P8200026a.jpg (130470 bytes)

 

a ima i par zajednickih slika na sajtu JO Beograd u dnevniku...   www.jobeograd.org 

 

Postovani, i ove godine se organizuje ljetovanje nase dece uzrasta od 9 do 18 godina u letnjem Lauder kampu u Sarvasu. Topik tema je "Polica sa jevrejskim knjigama".
Smene su sledece:
-  II Smena    16.- 28. Juli 2006.    40 dece  + 6 vaspitaca
-  IV Smena   13.- 25. Avgust        90 dece  +10 vaspitaca
Napominjemo da je ovaj broj predvidjen za decu i vaspitace sa prostora cele bivse Jugoslavije, te ce sistem prijavljivanja biti po prioritetu (brzini) prijavljivanja.
 
U ovom trenutku cena po smeni, po detetu, iznosi 150 USD (125 Evra), plus trosak puta koji se u ovom trenutku ne zna koliko je. Postoje izgledi da kroz kontakt sa JOINT-om se umanji cena letovanja.
U listi prijava za decu i vaspitace navesti: Prezime i ime, puni datum rodjenja, broj pasosa i kontakt telefon. Izbor vaspitaca obavice Savezova komisija.
Za vaspitace se u vremenu od 23.-30. Juna 2006. u kampu u Sarvasu organizuje pred seminar na koji je obavezan dolazak svih vaspitaca.
S postovanjem, Albahari Aron.
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Postovani, U Sarvasu se u vremenu od 26.- 30. Aprila 2006., organizuje 9-ti Internacionalni LEADERSHIP TRAINING Seminar. Tema seminara je "Cujem, znam, vidim, secam se. Da, razumijem".  Seminar je predvidjen i za pocetnike i za vaspitace sa iskustvom. Cena po ucesniku iznosi 180 USD + prevoz. Kroz kontakt sa JOINT-om pokusacemo smanjiti cenu kostanja i prevoz.
S postovanjem, Albahari Aron
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Postovani,  U Sarvasu se u vremenu od 02.- 07.05. 2006. odrzava 8-mi MACHOL HUNGARIA.
Cena po ucesniku iznosi 180 USD + prevoz. Kroz kontakt sa JOINT-om pokusacemo smanjiti cenu kostanja i prevoz.
S postovanjem, Albahari Aron