Trostruko izdanje knjige "SFRJ za ponavljace"

    Jedan bauk  kruzi Jugoslavijom

Povodom 25. maja, medjunarodnog Dana mladosti izlaze tri nova izdanja kultnog turistickog vodica kroz Jugoslaviju, knjige "SFRJ za ponavljace" - u Beogradu, Skopju i Ljubljani. 
 
Knjiga autora Dejan Novacica je u Skopju objavljena pod naslovom "SFRJ za povtoruvaci" u prevodu vodeceg makedonskog pesnika i prevodioca Riste Lazarova i izdanju kuce "Selektor". 
 
Beogradska izdavacka kuca "Moc knjige" pripemila je novo izdanje knjige na srpskohrvatskom ili hrvatskosrpskom jeziku, dok je slovenacko izdanje priredila kuca "Orbis" iz Ljubljane u prevodu poznatog knjizevnika Mihe Avanza pod naslovom "SFRJ moja dezela".
 
Autorska promocija tri nova izdanja odrzace se na mestu koje, kao i zemlja o kojoj se radi,  takodje ne postoji, dakle na Internetu. Na adresi www.cyberotpisani.com ocekuje vas fantomski osmeh nepostojece zemlje.
 
"SFRJ za ponavljace" je za kratko vreme stekla ogromnu popularnost u svim republikama bivse Jugoslavije i medju jugoslovenskim emigrantima. Do sada su rasprodata dva srpskohrvatska izdanja.
 
"Ovo je knjiga koja se moze citati i od pocetka i od kraja, a moze i od sredine. Takodje se moze citati i naopacke, a posebna prednost je da se ne mora citati uopste. Sto joj vec daje obelezja klasicne knjizevnost, kaze autor. Prema recima autora, u pripremi su i prevodi na srski, hrvatski, bosanki i crnogorski jezik.

 PITANJA I ODGOVORI

O cemu se radi? Radi se o turistickom vodicu kroz istoriju, kulturu i svakodnevni zivot naroda i narodnosti SFR Jugoslavije (1943-1989).

IZ PREDGOVORA DUBRAVKE UGRESIC

"Citajuci Novacicevu knjigu pomireno pristajemo na vlastitu proslost i istodobno osjecamo olaksavajuci otpust od nje."

STA KAZE STAMPA
 
"Knjiga britka kao Rezolucija Informbiroa i reska kao glas Josipe Lisac" "Danas", Beograd, 30.11.2002.   

"Beskrajno duhovit, Novacic žonglira poviješcu i mitologijom Jugoslavije s virtuoznom lakocom" "Zarez", Zagreb, 15.3.2003.   

"... je bil skrajni cas, da so se lotili zapisa zgodovine jugoslovanskega vsakdanjika" "Mladina", Ljubljana, 23.12.2002. 

KONTAKT

Dejan Novacic
e: GhostWriter@CyberOtpisani.com
t: +353 86 810 9758
w: http://www.cyberotpisani.com

 

bullet

 Predstavljamo vam knjigu: Dejan Novacic, SFRJ za ponavljace   s/h izdanje
            klikni na link da procitas par strana iz knjige